Çeşitli Ofis Uygulamaları ve Avantajları


MS Office Word Genel Özellikleri

Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır.

Microsoft Word, belge oluşturma, düzenleme ve bilgisayarınızda metin kontrol ile ilgili tüm görevler için güçlü bir yardımcıdır. Bu dosyaları PDF olarak kaydedebilir veya belgeleri yazdıktan sonra, Outlook üzerinden e-posta ile gönderebilirsiniz
.
Word programının gelişmiş özellikleri sayesinde tablolar oluşturabilir, şekiller çizebilir,  sütunlu yapıda dokümanlara oluşturabilir, yazı içine resimler ekleyebilir, adres etiket basımı yapabilirsiniz. Hatta yaptığınız çalışmaları web sayfası olarak düzenleyebilir ve yayınlayabilirsiniz.
Günlük hayatta Word programı ile yapılabilecek bazı işleri şöyle sıralayabiliriz.

• Word programı birçok işlemi otomatik olarak kendisi yapar. Örneğin yazılan bilgilere ait içindekiler, indeks, sayfa numaraları, dipnot bilgileri ve bunun gibi birçok işlemler kolayca hazırlanabilir,

• Yazıda çeşitli yazı tipleri ve fontlar kullanılabilir,

• Çeşitli sayfa görünümleri oluşturulabilir,

• Kelimeler düzeltilebilir, eş anlamlıları bulunabilir, kelimeler toplu olarak değiştirilebilir,

• Poster, afiş, davetiye, kitap, tez, gazete, dergi, broşür ve makale yazabilir ve yayınlayabilir,

• Bilgisayara adres kaydetme ve kaydedilen adresler ile mektup birleştirme yapabilir,

MS Office Word Avantajları

 • Bulut Entegrasyonu

  Her ne zaman ki dosyanızdaki verileri kaydettiğiniz zaman hard diskteki depolamadan daha güvenli olur. MS 2013 SkyDrive ile tamamen entegre bir ofis yazılımıdır ve  dosyalarınızı eylemleri, bir İnternet bağlantısı olduğu sürece nerede olduğunuzu ne olursa olsun erişim gerçekleştirmek için güçlü olduğun anlamına gelir.

 • Okuma Modu

MS Office'in yeni sürümü için pratik ve değerli bir katkı olarak, yeni bir “okuma modu” kullanıcılar, kolay okunur bir ortam belgeleri okumak için izin verir. Tek dezavantajı “okuma modunda iken metne değişiklikleri yapamazsınız.”
  
• Basit Düzenleme

MS Office 2013 dosyalarını düzenlemeye her zamankinden daha kolay. Buna ek olarak, artık PDF dosyaları geçmişte mümkün değildi ve yeni Office programını kullanarak düzenleyebilirsiniz.


GOOGLE DRİVE NEDİR

Bulut depolama konusunda kullanıcılarına gerçekçi bir deneyim yaşatmak amacıyla Google tarafından sunulan yönetilebilir depolama sistemedir. 24 Nisan 2012’de kullanıma sunulan Google Drive’ı kullanarak sizin için önemli olan dosyalarınızı bulut sunucu hesabınıza yedekleyebilir ve daha sonra bu dosyalara tüm cihazlardan internet bağlantınızın olduğu her yerden erişebilirsiniz.
Böylece yaşanabilecek olası veri kaybı riskini sıfıra indirmekle kalmaz dosyalarınıza evden, ofisten, işten ve cepten kısacası her yerden erişebilirsiniz. Google Drive ayrıca depoladığınız dosyalarınızı, sunumlarınızı, çizimlerinizi, formlarınızı ve çok daha fazlasını farklı kişilerle paylaşarak ortak düzenlemenize olanak sağlayan bir ortama sahiptir.

GOOGLE DRİVE AVANTAJLARI

  • Bulut sunucu mekanizması sayesinde dosyalarınız hem sürekli güvende hem de her yerden erişilebilir hale geliyor. Çapraz platform desteği sayesinde Google Drive üzerindeki dosyalarınıza tüm cihazlardan ve Web sürümünden ulaşabiliyorsunuz.
  • Mail ile gönderme zahmetine katlanamayacağınız büyük boyutlu dosyaları (Örneğin 2 GB) arkadaşlarınızla veya meslektaşlarınızla kolayca paylaşabiliyor ve ortak sanal çalışma alanları oluşturabiliyorsunuz.
  • Google Drive hesabınız içerisinde anahtar kelime bazlı aramalar yaparak gözden kaybettiğiniz dosyaları anında bulabiliyor, dosya türüne göre aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz.
  • Google Docs ve diğer hizmetleri sayesinde tüm ofis yazılımları web sürümüyle dahi elinizin altında yer almış oluyor. Bu yazılımlar sayesinde kolayca istediğiniz doküman ve sunumları meydana getirebiliyorsunuz.
  • Sürekli ulaşılabilir bir servis olan Google Drive sayesinde USB bellek taşıma zorunluluğunuzu ortadan kaldırıyor ve tüm cihazlardan erişilebilir bir ortam meydana getiriyorsunuz.
  • Birçok dosya türünü Google Docs sayesinde yazılımınız olmasa dahi görüntüleyebiliyorsunuz. Örneğin  .ai yani Adobe Illustrator  ve.psd Photoshop dosya uzantlarını bile tek tıkla görüntüleyebiliyorsunuz.
  • Depolama alanının yeterli gelmemesi halinde ekstra düşük ücretler karşılığında alanınızı arttırabiliyorsunuz.
  • En önemlisi bu ve bunlar gibi daha birçok avantaja tamamen ücretsiz olarak sahip oluyorsunuz.
OPEN OFFİCE'NİN ÖZELLİKLERİ


OpenOffice.org çok özellikli bir ofis yazılımıdır. Tüm platformlarda çalışan açık kaynak bir uygulamadır. OpenOffice.org yazılımı LGPL lisansı ile dağıtılmaktadır. OpenOffice.org dünyanın en büyük yazılım firmalarından Sun MicroSystems'den destek almaktadır ve kar amacı gütmeden geliştirilmektedir.
Açık kaynak kodlu olan ve özgür yazılım felsefesine göre dağıtılan, ücretsiz olan ve daima ücretsiz kalacak olan yazılımın, şimdi kullandığınız ve lisansı için onlarca dolar harcadığınız diğer ofis programlarından fazlası var, eksiği yok...

Yalnızca alışkanlıklardan kurtulmak biraz zaman alacak (klavye kısayolları gibi). Öte yandan; programı kullanırken karşılaştığınız sorunların çözümlerini kolayca bulabilirsiniz.

Pakette; Word, Excel, Powerpoint, Axcess karşılığı olarak sırasıyla Writer, Calc, Impress, Base modülleri mevcut... Ek olarak çizim programı olarak Draw ve matematik formül programı olarak da Math mevcut. 

OPENOFFICE Avantajları

Writer (Kelime İşlemci)

Kelime işlemci ile rapor, kitap vb. dokümanları oluşturabilirsiniz. Oluşturulan dokümanları HTML, PDF gibi dosya türlerinde saklayabilirsiniz.

•Calc (Hesap Tablosu)

Hesap tablosu ile finansal, istatistiki ve matematiksel konularda bir çok özellik kullanılabilmektedir. 2 veya 3 boyutlu hesaplamaları gerçekleştirebilinir.

•Impress (Sunu)

Bir katılımcı grubuna sunulacak içeriğin grafik, ses ve animasyonlar ile hazırlanmasında kullanılır. Microsoft PowerPoint dosya sistemiyle ve Macromedia Flash (SWF) dosya sistemi ile sorunsuz çalışmakta ve bu dosya formatlarında kayıt yapabilmektedir.

•Base (Veritabanı)

Tablo, form, sorgu oluşturmada kullanılabilmektedir. Base başlangıç, orta ve ileri seviyedeki veritabanı kullanıcılara sihirbaz, tasarım ve SQL görünümü gibi esnek seçenekler sunmaktadır.

Math (Formül Düzenleyici)

Bir formül-denklem editörüdür. Belgeler içerisinde kullanılan formüller bu editör yardımıyla oluşturulabilmektedir.Draw (Vektörel Grafik)

Bir çizim editörü olup grafik oluşturmak için gereken esnek seçenekleri kullanıcılara sunmaktadır. Nesneler oluşturulup 2 ve 3 boyutlu olarak kontrol edebilirsiniz. Projelerinizi grafik biçimlerinden JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF türlerinden herhangi biri olarak kaydederek diğer çalışma veya dokümanlarınızda kullanabilirsiniz. Hatta .swf dosya türü de üretebilirsiniz.

-Ücretsiz olması

-Hazırlanan çalışmaları doğrudan pdf dosyası haline getirebilmesi (sunular dahil)

-Office'te hazırlanmış birçok dosyası tanıması ve açması ,diğer kelime işlemciler ile uyumlu çalışmaktadır.

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »