Matkap İncelenmesi ve İçindeki Mekanizmaları

Caner Kopal 07:50 Yorum Ekle
Merhaba arkadaşlar bugün mekanizmalar dersimin ödevini paylaşacağım umarım beğenirsiniz :)

Ödevim en az 5 mekanizmalı olan bir alet,edevat vb. birşeyi incelememdi bende matkabı seçtim.

Elimde Bosch'un PSB-400 matkabı vardı bende onu inceledim.



İlk olarak dıştaki 6'sı 1,8 mm olan diğer 2'side 1,3 mm vidaları söktüm.



Sonra matkabın ana gövdesi ve malzemeler ortaya çıktı.



Alttaki kabloyu çıkardım zorluk çıkarmasın bana diye.



Sonrasında da tek tek ayırdım mekanizmaları.İlk olarak anahtarı anlatayım.


Anahtarın görevi ya devrenin akımı kesmek ya da akımın bir iletkenden başka bir iletkene yön değiştirmesini sağlamaktır.



İkinci olarak kömür kısmını ayırdım.

Kömürler , kömür yayları sayesinde motorun sargı yüzeyine basarak temas etmesini sağlarlar.



Üçüncü olarakta endüvi-kollektör-rotor kısmını ayırdım.


Endüvi , iletkenleri taşıyan ve gerilim indüklenen bölümdür.
Kollektör , rotor sargılarına DC gerilim uygulanmasını sağlar.
Rotor , iletkenleri taşıyan ve gerilim indüklenen bölümdür.



Dördüncü ayırdığım kısım ise yastık/stator kısmı oldu.

Stator , dönel makinalarda dönmeyen sabit kısımdır.



Maalesef dişli kısmını tam çıkaramadım matkabın eski olmasından dolayı.Mandren kısmıyla beraber anlatacağım.

Dişli çark , hareket aktarmak için kullanılan bi devre elemanıdır.
Mandren , matkap ucunun takıldığı aparattır.



Evet arkadaşlar incelememiz bitmiştir.Eğer videolu anlatım istiyorsanız bunu izlemenizi tavsiye ederim.


MİCROSOFT WORD KULLANIMI

Caner Kopal 14:45 1 Yorum
Merhaba bugün sizlere Microsoft Word'de sayfayı yatay ve dikey çevirme, sayfa numaralarını hem normal hem romen rakamlarıyla yazmayı, başlık ve içindekiler sayfasını oluşturma ve tablo oluşturup isim vermeyi göstereceğim.


İlk olarak Word'ü açıyoruz ve karşımıza çıkan seçeneklerden boş belgeyi seçiyoruz.




Boş belge açıldıktan sonra oraya bir metin yazmamız gerekecek.Bunun için ilk sayfaya '=lorem (8,90)' yazıyoruz ve enter diyoruz.





Karşımıza böyle bir yazı çıkıyor.Bu yazı yerine ister kendiniz bir şeyler yazabilirsiniz yada internetten herhangi bir yazıyı kopyalayabilirsiniz.Yazı işini hallettikten sonra sayfayı yatay yada dikey olarak ayarlamak için sayfa düzenine giriyoruz ve sayfa yapısına tıklıyoruz.



Karşımıza böyle bir ekran çıkacak.Buradan istediğimizi ayarlayabiliriz.Daha sonra sayfa numarası yazmak için ilk sayfanın bitimine çift tıklıyoruz.Alt bilgi ve üst bilgi çıkacak.Alt bilgiye tıklıyoruz ve daha sonra sol üstte sayfa numarasına tıklıyoruz.Tıkladıktan sonra numarayı nereye yazacaksak orayı seçiyoruz.Numaralar genelde altta olduğu için ben sayfanın sonunu seçtim.Daha sonra ise seçtiğimiz için otomatik olarak kaç sayfa varsa hepsine numara vermiş olacağız.







Şimdi ise vermiş olduğumuz rakamları romen rakamı olarak değiştirelim.Öncelikle hangi sayfadan başlatmak istediğimizi seçiyoruz ve sayfanın üstüne tıklıyoruz.Daha sonra kesmeler diyoruz ve sonraki sayfa seçeneğine tıklıyoruz.Bunu yaptıktan sonra göreceksiniz tıkladığımız sayfa yeniden 1'den başlayacak.Daha sonra bu sayfanın numarasına sağ tıklıyoruz ve alt bilgiyi düzenle diyoruz.Daha sonra numarayı seçip sağ tık yapıp sayfa numaralarını düzenle diyoruz.Oradan romen rakamlarını seçiyoruz ve başlangıç diyoruz ve tamama basıyoruz.







İşte yapacağımız buydu.İstediğimiz sayfaya kadar normal rakam istediğimiz sayfadan sonra ise romen rakamları ile yazdık.Şimdi sıra geldi kapak sayfası oluşturmaya.İlk olarak ekle diyoruz.Daha sonra kapak sayfasını seçiyoruz ve istediğimiz kapağı seçiyoruz.Otomatik olarak ilk sayfamız kapak sayfası olacaktır.





Şimdi ise yazdığımız konuya yada kopyaladığımız yazının içine başlıklar yazmak.Ben örnek olsun diye yazdığım için başlık yazdım.Siz istediğin başlığı yazabilirsiniz.



Başlığı yazdıktan sonra ilk başlığımız olduğu için tüm yazıyı seçip başlık 1'i seçiyoruz.Daha sonra koyacağımız başlıklarda başlık 2, başlık 3 vs. diyeceğiz.

Şimdi sıra geldi tablo oluşturmaya.Ekle ve daha sonra tabloya tıklıyoruz ve istediğimiz boyutta tabloyu seçiyoruz.Daha sonra tabloya isim vereceğiz.



İsim vermek için ilk önce başvurulara tıklıyoruz.Daha sonra resim yazısı ekle diyoruz ve tabloya isim veriyoruz ve tamam diyoruz.



Şimdi ise en başa içindekiler kısmını yapacağız.Bu kısmı başvurular kısmından yapıyoruz.Başvurulara girip içindekiler seçeneğine basıyoruz.Daha sonra istediğimiz türü seçiyoruz ve hazır.



İşimiz bitmiştir.